Tapahtuu PenkkiSportin Facebook-sivulla

lauantai 20. huhtikuuta 2013

Yöjuoksulle Aurajoen rannalle?

 
 Ensi viikon lauantaina (27.4.) Turun jokimiljöössä juostava I Aurajoen Yöjuoksu saa mukavaa lisäväriä paikallisista urheilupiireistä. Tarjolla on ainakin oranssi-, sini- ja valko-mustaa väriä sekä yksi mahdollisesti paidaton juoksija. Yleensä julkkisurheilijoiden yöjuoksut pääsevät esiin vain keltaisessa lehdistössä, mutta tällä kertaa asiasta ovat uutisoineet myös kunnolliset mediat, kuten Turun Sanomat ja PenkkiSport-blogi.

Aurajoen Yöjuoksu on uusi mielenkiintoinen urheilutapahtuma, joka tuo hölkän syrjäisiltä metsäkyliltä kaupungin ydinkeskustaan. Maailmalla tällaiset tapahtumat ovat nostaneet suosiotaan ja nyt ne saapuvat Suomeen ja Turkuunkin. Tapahtumakeskuksena toimii Forum Marinum ja ”kilpailu”reitti kulkee kauniista Aurajoen jokivartta pitkin. Matkaksi voi valita joko 10 km tai noin puolet lyhyemmän reitin. Kaikkein suurin erikoisuus tapahtumassa on se, että startti tapahtuu klo 22 lauantaina illalla. Nyt onkin oiva mahdollisuus kuntoilijoiden ja hölkkäilijöiden tehdä lenkki normaalista poikkeavaan aikaan - sellaiseen jolloin yleensä hipsitään jokirannassa ravintolalaivoja kohti. Lähtöaika on siis kutakuinkin päinvastainen kuin esim. Naantalin Unikeon hölkässä, jossa startti on jokilaivoilta kotiin hipsimisen aikaan.


Turun seudun urheilupiireistä ensimmäisenä mukaan ilmoittautui FC Interin päävalmentaja Job Dragstma. Hänen haastajaksi ilmoittautui melko suurisuisesti (toki vähän pilke silmäkulmassa) TPS:n ex-kapteeni Jarno Heinikangas, joka lupasi ettei mene koskaan enää Veritas Stadionille katsomaan jalkapalloa, jos häviää Dragstmalle yöjuoksussa. Vähän vaatimattomalla ryminällä mukaan ovat lähdössä myös oranssi-mustassa lentopalloasussa Loimun Mestaruusliigapelaajat Ossi Rumpunen ja Kimmo Kutinlahti. Ja onhan mukaan starttaamassa myös nykyään paidattomana otteleva ammattinyrkkeilijä Eemeli Katajisto. Saa nähdä juokseeko voittamattomana ammattiuransa aloittanut turkulaisiskijä paita päällä vai yläkroppa paljaana.

Yöjuoksuun mahtuu mukaan 1000 hölkkäilijää. Tällä hetkellä ilmoittautuneita on jo noin 600, joten mukaan mahtuu vielä. Ennakkoilmoittautuminen on mahdollista sunnuntaihin 21.4. asti, mutta mukaan pääsee myös paikanpäällä ensi lauantaina ilmoittautumalla. Lisätietoa tapahtumasta Aurajoen yöjuoksun kotisivuilta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti